Om oss

Örebro Läns Taxi etablerades redan 1927 när ett antal droskägare gick samman i Örebro. Senare utökades samarbetet genom Taxi Örebro-Kumla. Idag finns vi över hela länet och heter därmed Örebro Läns Taxi. Vi finns tillgängliga på det sätt som enklast för dig - beställ via vår hemsida eller vår app i din telefon. Men du kan naturligtvis också ringa våra serviceinriktade telefonister som hjälper dig dygnet runt. 019 - 12 43 00 samt 019-12 30 30

Vi lyssnar till dina behov oavsett om du väljer att åka med traditionella personbilar eller fullstora bussar. Genom vårt nätverk ger vi dig alla valmöjligheter.

Säkerhet
Vi har naturligtvis en modern bilpark, samtliga är utrustade med alkolås och ISA - en förkortning som står för "Intelligent stöd för anpassning av hastighet" (från den engelska betydelsen: "Intelligent Speed Adaption") Det är ett system som underlättar för vår taxiförare att hålla den lagstadgade hastigheten.

Systemet fungerar genom att en GPS-mottagare lokaliserar fordonet och sänder denna information till en liten dator. På datorn finns uppgifter om gällande hastighetsbegränsningar lagrade.

Miljö
Samtliga personbilar uppfyller kraven för miljöklass 2013. Vi har idag en blandning av EL, HVO, och hybrider bilar. Våra specialbyggda fordon för rörelsehindrade går på diesel. Vår miljöpolicy är minsta möjliga miljöpåverkan med bibehållen kvalitet.