Om oss

Örebro Läns Taxi etablerades redan 1927 när ett antal droskägare gick samman i Örebro. Senare utökades samarbetet genom Taxi Örebro-Kumla. Idag finns vi över hela länet och heter därmed Örebro Läns Taxi. Vi finns tillgängliga på det sätt som enklast för dig - beställ via vår hemsida eller vår app i din telefon. Men du kan naturligtvis också ringa våra serviceinriktade telefonister som hjälper dig dygnet runt. 019 - 12 43 00 samt 019-12 30 30

Vi lyssnar till dina behov oavsett om du väljer att åka med traditionella personbilar eller fullstora bussar. Genom vårt nätverk ger vi dig alla valmöjligheter.

Säkerhet
Vi har naturligtvis en modern bilpark, samtliga är utrustade med alkolås och ISA - en förkortning som står för "Intelligent stöd för anpassning av hastighet" (från den engelska betydelsen: "Intelligent Speed Adaption") Det är ett system som underlättar för vår taxiförare att hålla den lagstadgade hastigheten.

Systemet fungerar genom att en GPS-mottagare lokaliserar fordonet och sänder denna information till en liten dator. På datorn finns uppgifter om gällande hastighetsbegränsningar lagrade.

Miljö
Samtliga personbilar uppfyller kraven för miljöklass 2013. Vi har idag en blandning av biogasfordon, hybrider och snåla dieslar. Våra specialbyggda fordon för rörelsehindrade går på diesel. Vår miljöpolicy är minsta möjliga miljöpåverkan med bibehållen kvalitet.

Vår moderna beställningscentral
Full fart dygnet runt året runt

TransportCentrum i Mellansverige som drivs av Örebro Läns Taxi är ett av Sveriges största callcenter för taxiföretag. Vi startade beställningscentraltjänsten 2004 och förutom 90-talet taxifordon under Örebro Läns Taxi trafikleder vi fordon hos våra kunder:

 

Taxi Hallsberg

 Våra växeltjänster organiseras och utförs vid Salamandervägen 20

Örebro Läns Taxi delägare i Sverigetaxi

Sverigetaxi är ett rikstäckande taxikoncept där lokala taxibolag går samman under ett gemensamt varumärke.

Sverigetaxi erbjuder gemensamt telefonnummer för beställning tillsammans med en bibehållen lokal förankring.

Vi på Örebro Läns Taxi har valt att profilera några bilar som SverigeTaxi men har vår egen logotype på övriga fordon. Vi har också valt att behålla vårt eget telefonnummer 019-12 43 00 samt 019-12 30 30

Vi är också anslutna till Flygtaxi och Tågtaxi, två produkter som vänder sig till Dig som reser i tjänsten.

Du kan läsa mer på www.sverigetaxi.se